Indeksi i perceptimit të Korrupsionit ka renditur 180 vende për korrupsion duke filluar nga ato me korrupsionin më të ulët d" />

Këto janë vendet më pak të korruptuara në botë

Këto janë vendet më pak të korruptuara në botë

Indeksi i perceptimit të Korrupsionit ka renditur 180 vende për korrupsion duke filluar nga ato me korrupsionin më të ulët dëri tek ato me korrupsionin më të lartë.

Zvicra është renditur e katërta në listen e Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2019 të Transparency International (TI) që fokusohet në korrupsionin në sektorin public, shkruan albinfo.ch.

Vendi më pak i korruptuar doli Zelanda e Re (vendi i parë), Danimarka (vendin e dytë), Finlanda (vendin e tretë), ndërsa Zvicra u rendit në vendin e katërt.

Zvicra gjendet mes shtatë vendeve në renditje gjatë tre vjetëve të fundit. Megjithatë, ka ende vend për përmirësim në reduktimin e korrupsionit, vëren OJQ.

“Zvicra ka mangësi serioze në fushat kyçe të punës kundër korrupsionit që nuk përfshihen në indeks, siç janë pastrimi i parave, mbrojtja e palëve të trilluara dhe korrupsioni në sektorin privat dhe sport”, thuhet në një deklaratë.

Në vitet e fundit bankat zvicerane dhe ndërmjetësit e tjerë financiarë janë kapur në skandalet e mëdha të pastrimit të parave dhe korrupsionit në mbarë botën, siç janë ato të lidhura me 1MDB në Malajzi ose Odebrecht dhe Petrobas në Brazil.

Vlen të theksohet se Gjermania u rendit në vendin e nëntë në Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit 2018 të Transparency International (TI).