Kina miraton rezolutën që mundëson rishikimin e sistemit zgjedhor të Hong Kongut

Kina miraton rezolutën që mundëson rishikimin e sistemit zgjedhor të Hong Kongut

Legjislatura e Kinës ka miratuar një rezolutë të diskutueshme që hap rrugën që sistemi zgjedhor i Hong Kongut të rishikohet në lëvizjen e tij të fundit që do të forcojë kontrollin mbi qytetin.

Rezoluta “patriotë që qeverisin Hong Kong” u miratua në Kongresin Popullor Kombëtar (NPC) të enjten, raporton BBC.

Kjo rezolutë do të zvogëlojë përfaqësimin demokratik dhe do të lejojë një panel pro-Pekinit të kontrollojë kandidatët “patriotë”.

Ishte pritur gjerësisht të kalonte përmes parlamentit.

Rezoluta u miratua me 2,895 vota pro, zero vota kundër dhe një abstenim.

Votimi u zhvillua gjatë një takimi të NPC në Dy Sesionet, konferenca më e rëndësishme politike e Kinës. /Insajderi.com