Kina partneri kryesor tregtar i Bashkimit Evropian

Kina partneri kryesor tregtar i Bashkimit Evropian

Kina është partneri më i madh tregtar i Bashkimit Evropian, duke kaluar Shtetet e Bashkuara në 2020, raporton BBC.

Kina pësoi një prirje më të gjerë, ndërsa tregtia me shumicën e partnerëve kryesorë të Evropës u zhyt për shkak të pandemisë COVID-19.

Tregtia midis Kinës dhe BE-së ishte me vlerë 709 miliardë dollarë (586 miliardë euro, 511 miliardë funte) vitin e kaluar, krahasuar me 671 miliardë dollarë importe dhe eksporte nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Megjithëse, ekonomia e Kinës u ulë në tremujorin e parë për shkak të pandemisë, rimëkëmbja e saj ekonomike më vonë gjatë vitit nxiti kërkesën për mallrat e Bashkimit Evropian. /Insajderi.com