Kina po përdorë reklama propagandistike në Facebook për të shfaqur myslimanët e shtypur si të lumtur

Kina po përdorë reklama propagandistike në Facebook për të shfaqur myslimanët e shtypur si të lumtur

Kina po përdorë reklama propagandistike në Facebook për të shfaqur myslimanët e shtypur si të lumtur

Facebook mund të jetë i bllokuar në Kinë, por qeveria e tij thuhet se po përdor platformën për të përhapur propagandë në lidhje me popullsinë e saj të pakicës Ujgur përmes reklamave, njofton Insajderi.

Sipas një raporti nga The Ëall Street Journal, disa nga stafi i Facebook po ngrenë flamuj të kuq në bordet e mesazheve të brendshme dhe në grupe të tjera diskutimi të punonjësve në lidhje me propagandën, duke përfshirë postime të sponsorizuara nga grupet kineze që pretendojnë se tregojnë pakicën etnike muslimane Ujgurët duke përparuar në rajonin Xinjiang të Kinës. .

Reklamat vijnë ndërsa Pekini vihet në kritikë të ashpër globalisht për fushata internimi masiv dhe sterilizimesh të detyruara ndaj popullsisë së saj Ujgur, e cila ka çuar në pretendime të gjenocidit.

Pekini ka mohuar çdo shkelje të të drejtave të njeriut në Xinjiang dhe thotë se veprimet e tij janë të nevojshme për të shuar kërcënimet terroriste në rajon.

Reklamat dhe postimet nga qeveria kineze dhe media shtetërore përfshijnë video të njerëzve në Xinjiang, përfshirë disa fëmijë, duke thënë në video se jeta e tyre është përmirësuar dhe duke ia atribuar kritikat përpjekjeve perëndimore për të destabilizuar Kinën. /Insajderi.com