Kina: Raketa ka rënë në Oqeanin Indian

Kina: Raketa ka rënë në Oqeanin Indian

⌚05:30 KIna: Raketa ka rënë në Oqeanin Indian

Sipas mediave shetërore kineze, mbetjet e raketës ranë në Oqeanin Indian, me pjesën më të madhe të përbërësve të saj të shkatërruar me rihyrjen në atmosferën e tokës, transmeton Reuters.

Pjesë të raketës së Marsit të Lartë 5B u futën përsëri në atmosferë në 10:24 të mëngjesit me kohën e Pekinit (0224 GMT) dhe u ulën në një vend me koordinatat në gjatësinë 72,47 gradë në lindje dhe gjerësinë 2,65 gradë në veri, media shtetërore kineze citoi hapësirën e drejtuar nga Kina.

Koordinatat vendosin pikën e ndikimit në oqean diku në jugperëndim të Indisë dhe Sri Lanka.


⌚ 05:22 Jordani pretendohet se raketa kineze u pa me sy të lirë.

Në rrjetet sociale po qarkullon një video “ku shihet” raketa kineze mbi qiellin jordan.

Video është xhiruar disa minuta para se raketa të bie sipas kohës së paralajmëruar.

Raketa kineze disa herë është sjellur mbi qiellin e Evropës, përfshirë kufirin mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

https://fb.watch/5n5uNFlMQO/