Kjo është shuma që do të fitojnë Distria Krasniqi dhe Driton Kuka për triumfin në Lojërat Olimpike

Kjo është shuma që do të fitojnë Distria Krasniqi dhe Driton Kuka për triumfin në Lojërat Olimpike

Medalistja e artë olimpike, Distria Krasniqi dhe trajneri i saj, Driton Kuka do të shpërblen nga shteti i Kosovës pas fitimit të medaljes së artë në Lojërat Olimpike “Tokyo 2020”, shkruan Insajderi.

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komiteti Olimpik i Kosovës dhe federatat sportive patën diskutuar në vitin 2013 për aktet nënligjore që lidhen me shpërblimet, pensionet dhe bursat për sportistët, e që ishte arritur pajtueshmëri për shumat dhe procedurat tjera për këto çështje, shkruan Telegrafi.

Nga ky takim, me popozimin e ministrit të atëhershëm, Memli Krasniqi, janë rritur shumat e shpërblimeve, mbështetjes së përhershme dhe bursave.

Në këto drafte, parashihet që trajeri i sportistit apo sportistëve që kanë fituar medalje, do të marrë si shpërblim 50% të shumës së shpërblimit që merr sportisti.

Në këtë rast, Distria Krasniqi, e cila fitoi medaljen e artë në Lojërat Olimpike, do të shpërblehet me 100 mijë euro nga shteti i Kosovës, kurse trajneri i saj Driton Kuka me 50 mijë euro./Insajderi.com