Kjo është situata momentale në zgjedhjet presidenciale në SHBA

Kjo është situata momentale në zgjedhjet presidenciale në SHBA

Joe Biden duket se është në prag të fitimit të presidencës, pasi avantazhet e tij ndaj Donald Trump në Pensilvani dhe Nevada janë rritur. Por AP nuk ka deklaruar ende fitues në garën presidenciale, transmeton Insajderi.

Biden mori kryesimin në Pensilvani këtë mëngjes, dhe tani qëndron në 14,541 vota. Ka ende rreth 200,000 vota të pa numëruara, por analistët e zgjedhjeve presin që epërsia e kandidatit demokrat në shtet të vazhdojë të rritet.

Biden pritet t’i japë një fjalim kombit këtë mbrëmje. Sidoqoftë, është e paqartë nëse fjalimi do të shtyhet mbrapa sepse gara nuk ka përfunduar akoma.

Gjeorgjia do të mbajë një rinumërim për të zgjidhur lidhjen virtuale midis Biden dhe Trump në shtet. Deri tani, Biden kryeson nga Trump me vetëm 1,544 vota në shtet, ku u hodhën rreth pesë milionë vota në garën presidenciale. /Insajderi.com