Klientët e Google Play kanë pritur me javë të tëra për para

Klientët e Google Play kanë pritur me javë të tëra për para

Më 23 gusht, lexuesi i Blick, Lukas P. * kaloi 400 franga në një kiosk në zonën Winterthur. Ai e bleu atë me një kartë Google Play. Për shembull, ai dëshiron të blejë muzikë ose lojëra në internet me paratë e kredituara.

Sepse kjo është ajo për të cilën kartat janë. Në fakt! Por Lukas P. dhe shumë blerës të tjerë në Zvicër dhe madje në mbarë botën nuk mund të blejnë asgjë. Të gjithë paguanin, por paratë nuk u kredituan.

“Unë nuk e kuptoj këtë. Unë kam paguar, ku janë paratë e mia ”, e bezdis Lukas P. Jo vetëm që e mërzit atë. “Nëse thirrni mbështetjen, thjesht do të ndaleni.”

Ai kishte dorëzuar faturat e tij, por asgjë nuk do të ndodhte. Një vështrim në faqen e internetit të forumit Google Play tregon se të tjerët nuk mund të bëjnë më mirë.

Njëri nga shkrimtarët ka tre karta që nuk funksionojnë. Ai e bleu atë në zyrën postare. Me kërkesën e BLICK, zëdhënësi i kompanisë konfirmon problemin: “Ne dimë rreth 50 njerëz të prekur dhe vepruar menjëherë.” Të prekurit do të kenë kredinë e tyre në kartelë brenda pak ditëve, më së voni, premton ai. 

Arsyeja e ndarjes nuk është shitësi i Google Play Card si zyra e postës ose operatori kiosk Valora. Problemi ndodhi në serverin e një partneri të jashtëm. Zëdhënësi i Valora konfirmon këtë: “Ndonjëherë mund të ketë probleme teknike me lidhjet e serverit kur aktivizoni kartat e dhuratave”. Si rregull, kjo është vërejtur tashmë në pikën e shitjes dhe një aktivizim i padrejtë i siguruar. Jo aq në rastin e lexuesve të Blick, Lukas P.

Cili është saktësisht problemi i serverit dhe pse ndodhi më shumë javët e fundit, mbetet i paqartë. Google nuk po i përgjigjet pikëpamjeve mbi temën. Një falje për klientët për bezdi por atje nga postimi. Personat e prekur mund të kontaktojnë shërbimin e klientit, por jo domosdoshmërisht. “Edhe nëse klientët nuk e bëjnë këtë, paratë do të ngarkohen në kartën e tyre në ditët e ardhshme. Ne kemi të dhënat për të, “thotë zëdhënësi.

Sipas Valora, klientët mund të kthejnë kartat e paaktivizuara në pikën e shitjes në çdo kohë. Në K Kiosk ose P&B, atëherë shuma do të kthehet ose kartela do të këmbehet. Kartat mbesin në asortiment.

Klientët e rinj aktualisht nuk janë të disponueshëm në zyrën postare. Kompania ka vendosur të ndalojë përkohësisht shitjen. “Ne aktualisht nuk shesim kartat e Google Play. Këto nuk do të jenë në dispozicion për shitje deri sa të zgjidhet problemi. »Lukas P. po pret gjithashtu për këtë.