Ekonomia dhe Pandemia

Kosova do ketë rënie ekonomike 3%

Pritjet e qeverisë janë se Kosova do ketë rënie ekonomike prej tre për qind. Kjo për shkak të pandemisë dhe impaktit që ka pasur në Kosovë.

Kosova do ketë rënie ekonomike 3%

Në këtë vit që po kalon qeveria e Kosovës pret rënie ekonomike rreth tre për qind.

Kështu ka thënë Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, në mbledhjen e sotme të qeverisë ku edhe është votuar rishikimi i buxhetit për këtë vit, njofton Insajderi.

Bajrami, derisa paraqiti rishikimin e buxhetit, tha se nuk kanë larguar asnjë projekt fillestar.

Ajo potencoi se alokimet për këto projekte janë zvogëluar për të mundësuar kursimin, dhe se kursimet e identifikuara do të kthehen në proceset e ardhshme buxhetore që, siç u shpreh ministrja, mjetet nuk do të humbin./Insajderi.com