Kryetari i asamblesë franceze nën hetim për financat

Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Francës, Richard Ferrand, një aleat i ngushtë i presidentit Emmanuel Macron, është hetuar zyrtarisht për sjellje të dyshuar financiare, njoftoi asambleja.

Kryetari i asamblesë franceze nën hetim për financat

Ferrand ka mohuar akuzat dhe është i bindur se çështja do të pushohet, raporton Reuters.

Masa, e cila pasoi një pyetje të gjatë të Ferrand dje, ka të ngjarë të kërkojë një rishqyrtim të premtimit të Macron për “pastrimin” e politikës franceze, vlerëson agjencia.

Sipas ligjit francez, vendosja nën hetim zyrtar nënkupton se ekziston “provë serioze ose e qëndrueshme” që tregon përfshirjen e të dyshuarit në krim.

Një hetim paraprak nga Zyra e Prokurorit Publik francez për operacionet financiare të Ferrand u përmbyll në fund të vitit 2017 dhe ky i fundit dha dorëheqjen si ministër gjatë këtij hetimi.