Kultura franceze zë vend qëndror në protestën ndaj masave të Covid

Kultura franceze zë vend qëndror në protestën ndaj masave të Covid

Qindra aktorë, regjisorë teatri, muzikantë, teknikë filmash dhe kritikë, dhe shumë të tjerë nga bota e kulturës franceze u mblodhën të martën në zemër të Parisit dhe qyteteve të tjera për të protestuar kundër mbylljes nga qeveria të vendeve të kulturës për shkak të Covid-19.

Kinematë, teatrot, muzetë dhe sallat e koncerteve ishin vendosur të rihapeshin, por ditë më parë Kryeministri Jean Castex njoftoi një ndryshim  në përgjigje të nivelit të lartë të infektimit të Francës.

Asnjë rihapje nuk do të ndodhë tani të paktën më 7 janar – një vendim që Z. Castex tha ishte “veçanërisht i dhimbshëm për ne”.

Duke mbajtur parulla si “ne do të vdesim, madje jo edhe në skenë”, disa nga demonstruesit i thanë BBC-së për zemërimin dhe shqetësimin e tyre në bllokim./Insajderi.com

BBC News