Kush ka më së shumti tituj në kampionatin anglez?

Kush ka më së shumti tituj në kampionatin anglez?

Liverpool është ekipi i fundit që është shpallur kampion në Premier League, e që në fakt ishte titulli i parë që e fiton këtë titull prej se mban këtë emër nga viti 1992.

1888 – 1892 u quajt Football League, 1892 – 1992 u quajt Football League First Division dhe nga viti 1992 Premier League.

Më krejt këto emërtime, Manchester United skuadra që ka më së shumti tituj kampioni në futbollin anglez sa i përket kampionateve të fituara me 20 tituj kampion.

Në vendin e dytë është Liverpool me një titull më pak.

Skuadra e tretë angleze është Arsenal pasi është shpallur 13 herë kampion në elitën e futbollit anglez. Pason Everton 9,

Aston Villa 7,

Sunderland, Manchester City e Chelsea me nga 6,

New Castle Unted e Sheffield Wednesday me nga 4, e kështu me radhë.

Insajderi.com