Ky polic 91 vjeçar as nuk e ka ndërmend të pensionohet

Ky polic 91 vjeçar as nuk e ka ndërmend të pensionohet
Burimi i fotografisë: CBS NEWS

Ai lëviz rreth e rrotull me një makinë policie të pashënuar, por të gjithë në Camden, Arkansas, e dinë emrin e tij.

L.C. “Buckshot” Smith është oficeri më i vjetër i policisë në shtet. Ai është 91 vjeçar, shkruan CBS News, transmeton Insajderi.

Smith lëviz pak më ngadalë, por ende ecën me ritmin e qytetit të tij të lindjes katër ditë në javë.

“Ky distinktiv dhe armë nuk të bëjnë një oficer policie. Duhet të respektosh njerëzit”, tha Smith.

Ai fitoi popullaritetin e tij duke punuar më shumë se katër dekada për Departamentin e Sherifit të Qarkut Ouachita.

Pas 46 vitesh si deputet, ai doli në pension – për vetëm pesë muaj. Ai tha se nuk ishte argëtuar gjatë këtyre pesë muajve. “Unë nuk shkoj në gjueti. Nuk peshkoj”.

Gjatë karrierës së tij, Smith tha se “ka çuar më shumë njerëz në shtëpi sesa në burg”.

“Ai nuk dëshiron të pensionohet. Sipas fjalëve të tij, për mua, ai do të tërhiqet kur Zoti i mirë do t’ia thotë”, tha shefi i policis, Boyd Woody.

Deri atëherë, Smith ka në plan të vazhdojë të punojë dhe të patrullojë rrugët. /Insajderi.com