Ky punëtor nuk shkonte në punë prej 15 vjetësh dhe sërish paguhej – fillojnë hetimet

Ky punëtor nuk shkonte në punë prej 15 vjetësh dhe sërish paguhej – fillojnë hetimet

Një punonjës spitali në Itali është nën hetim për pretendimin e largimit nga puna për 15 vjet ndërsa vazhdonte të merrte pagën, sipas një raporti.

Punëtori identiteti i të cilit nuk u publikua, i quajtur “mbreti i mungesave” nga shtypi italian, pretendohet se fitoi 538,000 € në total pasi u caktua si një nëpunës civil në spitalin Pugliese Ciaccio në Catanzaro në rajonin jugor të vendit në 2005, raportoi BBC, duke cituar agjencinë e lajmeve Ansa, transmeton Insajderi.

Punëtori 67-vjeçar dhe gjashtë menaxherë në spital janë nën hetim nga policia për mashtrim, shpërdorim detyre dhe zhvatje, e cila është pjesë e një hetimi më të gjerë për mashtrim në sektorin publik në vend.

Ai gjithashtu është akuzuar se ka kërcënuar ish-drejtoreshën e spitalit për të mos e raportuar atë, raportoi BBC. Pasi ajo doli në pension, as zëvendësuesi i saj dhe as burimet njerëzore nuk i vunë re mungesat e tij. /Insajderi.com