Ky qytet italian shet shtëpi prej 1 euro dhe nuk kërkohet depozitë

Ky qytet italian shet shtëpi prej 1 euro dhe nuk kërkohet depozitë
Burimi i fotografisë: Giovanni Moreno

Qyteti sicilian i Troina kohët e fundit nxori në treg një numër shtëpish të braktisura, ndërsa Mussomeli dhe Zungoli janë vetëm disa nga vendet simpatike në vendin evropian që kanë nisur skema të ngjashme gjatë viteve të fundit, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Por qyteti i shpopulluar i Laurenzana, i vendosur në rajonin Basilicata të Italisë Jugore, e ka veçuar veten nga konkurrenca duke zbutur disa nga rregullat për skemën e saj të pazarit, e cila filloi muajin e kaluar.

Ndërsa rregulloret mund të ndryshojnë pak në varësi të qytetit, skema të tilla zakonisht kërkojnë nga blerësit të dorëzojnë një garanci depozite, zakonisht midis 2,000 dhe 5,000 €, e cila u kthehet atyre kur transaksioni i blerjes të përfundojë.

Autoritetet kanë vendosur gjithashtu të mbajnë kostot e dokumenteve në minimum, ndërsa blerësit do të përfitojnë gjithashtu nga taksat lokale relativisht të ulëta të Italisë së Jugut.

Sidoqoftë, ashtu si me shumicën e skemave të shtëpive prej një euro, blerësit duhet të bien dakord të përfundojnë rinovimet në pronën e tyre brenda një afati të caktuar kohor.

Në këtë rast, puna duhet të fillojë jo më shumë se tre muaj pas blerjes dhe duhet të përfundojë brenda tre vjetësh.

Blerësve u kërkohet gjithashtu të paraqesin një plan të hollësishëm të rimodelimit përpara se të merret në konsideratë oferta e tyre.

Aktualisht, ka afërsisht 10 shtëpi të vjetra në qendrën historike në treg për një euro. /Insajderi.com