Ky restorant u rekomandon të peshoni veten para se të bëni porosinë e ushqimit

Ky restorant u rekomandon të peshoni veten para se të bëni porosinë e ushqimit

Një restorant në Kinën qendrore ka kërkuar falje për inkurajimin e restoranteve që të peshojnë konsumatorët dhe më pas të porosisin ushqimin në përputhje me rrethanat.

Politika e re u prezantua pasi filloi një fushatë kombëtare kundër mbeturinave ushqimore.

Restoranti i mishit në qytetin e Changsha vendosi dy peshore të mëdha në hyrjen e saj këtë javë.

Pastaj u kërkoi konsumatorëve që të futnin matjet e tyre në një aplikacion që më pas do të sugjeronte artikujt e menysë në përputhje me rrethanat.

Por një gjë e tillë, ka shqetësuar tej mase përdoruesit e rrjeteve sociale.

Restoranti tha se “ndjenin thellësisht keqardhje” për interpretimin e tij të fushatës kombëtare për “Pjata të zbrazëta”.

“Synimet tona fillestare ishin të avokonim për ndalimin e hedhjes së ushqimit dhe porositjen e ushqimit në një mënyrë të shëndetshme. Ne kurrë nuk i detyruam klientët të peshojnë veten e tyre”, shkruhet në një kërkim-falje të postuar në internet.

Presidenti Xi Jinping nxiti fushatën këtë javë, duke e cilësuar nivelet e humbjes së ushqimit kombëtar “tronditëse dhe shqetësuese”. /Insajderi.com