Ky vend bëhet shteti i 21-të që e ndalon divorcin ndërmjet myslimanëve

Ky vend bëhet shteti i 21-të që e ndalon divorcin ndërmjet myslimanëve

Të martën është miratuar një projekt-ligj i cili ndalon mysalimanët të divorcohen.

Kjo do ta ndryshojë komplet profilin e Indisë si shtet.

Për miratimin e këtij projekti ka folur edhe Minstri i ligjit, Ravi Shankar Prasad

“Miratimi i projekt-ligjit nga dhoma e sipërme e Parlamentit, pasqyron fuqizimin e grave, dhe është në vazhdën e ndryshimit të profilit të Indisë”, ka thënë Prasad.

Ligji do të hyjë në fuqi pasi ta nënshkruajë presidenti i Indisë.

Mënyra se si janë divorcuar burrat myslimanë deri tash është e thjeshtë duke ua ka mundësuar të thonë tri herë fjalën “Talaq”, kjo ishte e lejuar me ligj.

“Talaq” është fjalë arabe për divorc, dhe mund të përdoret nga çdo mjet komunikimi.

Ndërsa këtë proces e kanë ndaluar edhe vendet  si Pakisatni, Bangladeshi, duke përfshirë edhe plot 20 vende tjera.