Libi: Peshkatarët e mbajtur peng lirohen pas tre muajsh

Libi: Peshkatarët e mbajtur peng lirohen pas tre muajsh

Tetëmbëdhjetë peshkatarë të huaj të cilët u mbajtën në Libinë e shkatërruar nga lufta për më shumë se tre muaj janë liruar pas një vizite nga Kryeministri i Italisë Giuseppe Conte.

Anijet patrulluese libiane besnike ndaj gjeneral Khalifa Haftar arrestuan burrat, të cilët janë të vendosur në Siçili, në 1 shtator. Grupi u akuzua për shkelje në ujërat libiane.

Italia e kundërshtoi këtë pretendim.

Ndalimi i burrave ishte i turpshëm për Z. Conte, i akuzuar nga disa si shumë i butë me gjeneralin.

Nga 18, tetë janë shtetas italianë. Gjashtë janë nga Tunizia, dy janë Indonezianë dhe dy janë Senegalezë./Insajderi.com

Mirror