Ligji për ndalimin e mbulesës – si votuan zviceranët?

Ligji për ndalimin e mbulesës – si votuan zviceranët?

Votuesit zviceranë kanë miratuar ndalimin e mbulimit të plotë të fytyrës, duke përfshirë nikabin dhe burkan në pothuajse të gjitha vendet publike në një referendum të diskutuar ngushtë të dielën, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Rezultati do të thotë që mbulimi i fytyrës do të ndalohet në të gjitha vendet me qasje publike, duke përfshirë rrugët, zyrat publike, transportin publik, restorantet, dyqanet dhe fshatrat.

Propozimi i diskutueshëm fitoi mbështetjen e 51.21% të votuesve dhe shumicës së 26 kantoneve të vendit, sipas rezultateve zyrtare të përkohshme të botuara nga qeveria federale. /Insajderi.com