Ligjvënësit këtë shtet propozojnë ndalimin e duhan pirjes për personat e lindur pas vitit 2004

Ligjvënësit këtë shtet propozojnë ndalimin e duhan pirjes për personat e lindur pas vitit 2004

Zelanda e Re nuk dëshiron që brezi tjetër të fillojë jetën nën një re tymi.

Ligjvënësit e kombit kanë prezantuar një paketë propozimesh që synojnë të eleminojnë përdorimin e cigareve deri në vitin 2025, së pari, duke synuar ata që kanë lindur pas vitit 2004.

Nëse miratohet, banorët aktualisht të moshës 24 vjeçare ose më të ri do të bëheshin gjenerata e parë e Zelandës së Re plotësisht pa duhan, Guardian raporton, transmeton Insajderi.

Sasia e nikotinës në produktet e duhanit, përfshirë pajisjet “Vaping”, do të zbutet rëndë sipas planit të ri.

Filtrat gjithashtu do të ndalohen, një lëvizje e cila, gjoja, mund t’i bëjë cigare më të pakëndshme për t’u pirë. Ligji do të përcaktojë gjithashtu minimumet e detyrueshme për çmimin e të gjitha produkteve të duhanit.

Organizatat e shëndetit publik të Zelandës së Re vlerësuan ndryshimet e propozuara, duke theksuar se propozimi do të ishte pozitive për grupet me të ardhura të ulëta dhe grupet e pakicave që kanë qenë prej kohësh shënjestra kryesore për reklamuesit e duhanit. /Insajderi.com