Lirohet gruaja e akuzuar se mbante të burgosur djalin e saj

Lirohet gruaja e akuzuar se mbante të burgosur djalin e saj

Prokurorët suedezë po ndjekin një çështje kundër një gruaje të akuzuar për burgosjen e djalit të saj, duke thënë se nuk kishte prova që ai ishte mbajtur kundër vullnetit të tij.

Gruaja 70-vjeçare u akuzua se e kishte mbajtur djalin e saj të mbyllur në banesën e tyre në një periferi të kryeqytetit, Stokholm, për deri në tre dekada.

Ajo mohoi burgimin e rremë dhe dëmtimin e rëndë trupor pasi djali, tani i moshës rreth 40 vjeç, u gjet i plagosur dhe jetonte në skllavëri.

Gruaja është liruar nga kujdestaria.

“Ne nuk kemi gjetur ndonjë indikacion që ai është mbyllur, lidhur ose është parandaluar fizikisht të largohet nga vendi i ngjarjes. Nuk ka asnjë shenjë që ka pasur hapësira të mbyllura”, tha prokurorja Emma Olsson për agjencinë e lajmeve AFP.

“Vetë burri ka thënë se varet nga ai nëse dëshironte të largohej nga banesa,” tha ajo.

“Ai është një i rritur dhe mund të dilte nëse ai dëshironte,” shtoi ajo, duke theksuar se dëshmitarët e kishin parë atë edhe jashtë me raste.

Zonja Olsson u tha gazetarëve se plagët e burrit nuk mund t’i atribuohen dhunës.

Raportet e medias thanë se motra e burrit kishte shkuar në banesë të dielën pasi dëgjoi se nëna e saj ishte në spital.

Ajo i tha transmetuesit suedez SVT se ishte zhvendosur nga banesa kur ishte adoleshente dhe që nga ajo kohë nuk e kishte parë vëllain e saj.

Si fëmijë, tha ajo, ishte përpjekur më kot të ngrinte alarmin për mirëqenien e fëmijës, i cili ishte hequr nga shkolla kur ai ishte në moshën 11 ose 12 vjeç.

Zonja Olsson i tha AFP të Enjten se shërbimet shoqërore tani po hetonin çështjen, duke përfshirë raportet e tij që u nga shkolla dhe u izolua në shtëpi.

“Dikush mund të vë në dyshim përshtatshmërinë e saj si nënë, por tani u takon shërbimeve sociale ta shohin rastin,” tha ajo./Insajderi.com