Lista e top 10 shteteve me më së shumti vdekje nga Covid 19

Lista e top 10 shteteve me më së shumti vdekje nga Covid 19

Që nga koha kur Covid 19 është shfaqur, ka prekur të gjitha kontinentet dhe shtetet në botë. Deri tani janë raportuar mbi 14.5 milion raste pozitive me Covid, prej të cilave 8.13 janë shëruar dhe mbi 606 mijë raste, kanë vdekur.

Por a e dini se cilat janë shtetet me më së shumti të vdekur?

Amerika kryeson bindshëm në këtë listë. Ajo ka mbi 140 mijë vdekje, e përcjellur nga Brazili që ka afër 80 mijë vdekje. Lista e plotë është kjo:

  • USA (140.534 vdekje)
  • Brazil (79.788)
  • United Kingdom (45.318)
  • Mexico (39.184)
  • Italy (35.045)
  • Spain (28.420)
  • India (27.500)
  • Iran (14.200)
  • Peru (13.200)
  • Russia (12.500)

Kosova ka 5877 raste pozitive dhe 139 vdekje./Insajderi.com.