Macron dhe Le Pen dalin keq nga zgjedhjet rajonale

Macron dhe Le Pen dalin keq nga zgjedhjet rajonale

Franca ka mbajtur raundin e saj të dytë të zgjedhjeve rajonale, ekstremi i djathtë i Marine Le Pen përsëri dështoi të marrë pushtetin në ndonjë rajon.

Ajo shpresonte që provinca Alpes-Côte d’Azur do të ishte fitorja e saj e parë rajonale, por ajo u fitua nga republikanët e qendrës së djathtë.

Ata dhe Partia Socialiste morën rritje të befasishme në sondazhet që favorizuan mbajtësit e tanishëm të pushtetit.

Pjesëmarrja në zgjedhje ishte e ulët, 35 për qind

Partia e Presidentit Emmanuel Macron pësoi rezultate shumë të këqija.

Partia e tij nuk fitoi as një rajon, raporton BBC.

Ishte hera e parë që partia e Presidentit Macron kishte marrë pjesë në zgjedhjet rajonale, pasi nuk ekzistonte herën e fundit që u mbajtën në 2015. /Insajderi.com