Manjati kanadez i modës përballet me akuzat për trafik seksi

Manjati kanadez i modës përballet me akuzat për trafik seksi

Autoritetet amerikane thonë se ata kanë paditur manjatin kanadez të modës Peter Nygard për nëntë akuza, duke përfshirë mashtrim dhe trafik seksi.

Nygard është marrë në paraburgim nga policia Kanadeze dhe autoritetet amerikane po kërkojnë ekstradimin e tij.

Akuzat u njoftuan në Nju Jork të Martën nga Ushtruesi i Detyrës së Prokurorit të Sh.B.A Audrey Strauss, policia e FBI dhe Neë York City.

79 vjeçari ka mohuar akuzat për keqbërje.

Aktakuza, e vulosur të martën, tha se krimet e pretenduara lindën “nga një model dekada i gjatë i sjelljes kriminale që përfshinte të paktën dhjetëra viktima në Shtetet e Bashkuara, Bahamas dhe Kanada, midis vendeve të tjera”, sipas një njoftimi nga zyra e avokatit amerikan të rrethit jugor të New York-ut./Insajderi.com

BBC News