Marrëveshje e Brexit do të votohet në parlamentin evropian dhe atë britanik

Marrëveshje e Brexit do të votohet në parlamentin evropian dhe atë britanik

Ambasadorët e BE do të marrin një informim të Ditës së Krishtlindjeve mbi marrëveshjen tregtare pas Brexit të arritur me Britaninë e Madhe.

Kryenegociatori i BE Michel Barnier do të azhurnojë diplomatët mbi marrëveshjen, të arritur pas muajsh bisedimesh të mbara mbi të drejtat e peshkimit dhe rregullat e biznesit.

MB është vendosur të dalë nga rregullat e tregtisë së BE në 31 dhjetor – një vit pasi u largua zyrtarisht nga blloku 27 vendesh.

Deputetët janë ende në pritje për të parë tekstin e plotë të marrëveshjes së tregtisë së lirë përpara një votimi në Parlament në 30 Dhjetor.

Laburistët thanë se ishte një “marrëveshje e hollë” por ata do ta mbështesnin atë si alternativën e vetme për një marrëveshje pa, që do të thotë se ajo duhet të fitojë miratimin.

Parlamenti Evropian duhet të ratifikojë marrëveshjen por nuk ka gjasa ta bëjë këtë deri në vitin e ri, që do të thotë se zbatimi i tij do të jetë zyrtarisht i përkohshëm deri atëherë. /Insajderi.com