Masa të reja nisin në Sydney përderisa rastet e reja rriten

Masa të reja nisin në Sydney përderisa rastet e reja rriten

Shteti më i populluar i Australisë ka njoftuar kufizime të reja për zonën e Sidneit në një përpjekje për të përmbajtur një shpërthim në rritje të Covid-19.

Mbledhjet shtëpiake do të kufizohen në 10 vetë dhe vendet e mikpritjes në 300 deri të mërkurën. Banorëve tashmë u ishte thënë të qëndronin në shtëpi.

Rastet u gjetën në zonën e Plazheve Veriore të qytetit, e cila hyri në një bllokim pesë-ditor të Shtunën.

Që atëherë banorët e Sidneit kanë nxituar të largohen nga qyteti përpara Krishtlindjeve.

Mijëra kanë udhëtuar nga qyteti në Uellsin e Ri Jugor (NSË) në shtetin fqinj të Victoria. Si përgjigje, Victoria do të mbyllë kufijtë e saj për banorët e Greater Sydney dhe NSË Central Coast nga mesnata. Njerëzit do të përballen me një karantinë 14-ditore./Insajderi.com

BBC News