Mayweather i bashkohet një klubi të madh

Mayweather i bashkohet një klubi të madh

Floyd Mayweather fitoi “luftën e parave” të shtunën dhe tani është gati të hyjë në një arenë të re, në “klubin e atletëve të miliarderëve”.

Mayweather pritet të sjellë mbi 300 milionë dollarë për luftën e tij kundër Conor McGregor, luftëtar i MMA që ai mundi në 10 raunde.

Superstari i boksit – tani ka një shumë prej 700 milionë dollarë në karrierën e tij nga luftimet e luftës, të cilat përfshijnë para nga shitjet e pay-per-view, shitjet e biletave dhe miratimet e luftës.

Pas kësaj lufte, Mayweather duhet të bashkohet me Michael Jordan dhe Tiger Woods si tre atletët e parë për të bërë më shumë se 1 miliardë dollarë, tha Leonard Ellerbe, CEO i Mayweather Promotions.

Jordania bëri më shumë se 93 milionë dollarë në karrierën e tij, sipas vlerësuesit të pagave Spotrac. Megjithatë, ai kishte disa marrëveshje fitimprurëse për përkrahjen, duke përfshirë një marrëveshje të  edhe me “Nike”.

Këto marrëveshje mbështetëse e ndihmuan atë të hyjë në klubin e miliarderëve, si dhe pronësinë e tij ndaj Charlotte Hornets. Në vitin 2015, ai bëri listën e miliarderëve të Forbes për herë të parë.

Tiger Woods ishte gjithashtu në listën ekskluzive, të paktën për një kohë.

Në vitin 2009, Forbes vlerësoi se fitimet e tij dhe marrëveshjet e miratimit e bënë Woods një miliarder.

Dhe një skandal seksual i profilit të lartë shkaktoi disa sponsorë që të largoheshin prej tij. Forbes vlerësoi vlerën e tij neto në 740 milionë dollarë në vitin 2016. /Insajderi.com