Mbi 13 mijë apartamente bosh – njerëzit po braktisin New York

Mbi 13 mijë apartamente bosh – njerëzit po braktisin New York

Shumë njujorkezë kanë ikur nga qyteti që nga fillimi i pandemisë, dhe tani ka numra që e mbështesin këtë.

Sipas një raporti nga CNBC, tani ka mbi 13,000 apartamente boshe në Manhattan, dyfish nga viti i kaluar, njofton Insajderi.

Korriku dhe gushti janë zakonisht muajt më të njohur për pasuritë e patundshme në Manhattan, pasi familjet përgatiten të kthehen në shkollë… por jo më. Numri i përgjithshëm i qirave të reja ra 23%, dhe qiraja mesatare është në rënien e saj më të madhe në histori, raporton CNBC.

Shumë pronarë të tokave ofrojnë një mesatare prej 1.7 muajsh pa qira tani, së bashku me stimuj të tjerë të raportuar si norma më të mira, mobile, dhe madje edhe karta dhuratë për të tërhequr qiramarrësit.

Kjo i atribuohet, natyrisht, efekteve të pandemisë. Në intervista dhe raporte të ndryshme, njujorkezët kanë thënë se ata ndjehen sikur u duhet më shumë hapësirë pasi kanë ngecur në një apartament të një qyteti të vogël për muaj, veçanërisht nëse do të duhet të përfundojnë në vetë-izolim përsëri në ndonjë moment.

Të tjerë thonë se pa akses në teatro, muze, restorante, etj., qyteti nuk e ka bukurinë që kishte dikur. Akoma të tjerë, veçanërisht të rinjtë, u larguan pasi humbën punën, për t’u rikthyer me familjen. /Insajderi.com

Burimi: Secret NYC