Mbi 140 mijë viktima – Bilance të frikshme nga tre vendet më të prekura nga COVID 19

Mbi 140 mijë viktima – Bilance të frikshme nga tre vendet më të prekura nga COVID 19

Numri global i vdekjeve ka tejkaluar shifrat 140 mijë. Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, i cili ka gjurmuar përhapjen e virusit që nga fillimi i pandemisë, deri më tani janë regjistruar 140,000 humbje jetësh.

SHBA ka numrin më të madh të vdekjeve me më shumë se 33,000 e ndjekur nga Italia e cila ka kaluar 22,000 dhe më pas Spanja e cila ka më shumë se 19,000 viktima.

Në të gjithë botën, numri i përgjithshëm i rasteve pozitive ka arritur të paktën 2.101.1164.