Mbi 180 të vdekur nga kolera në Jemen

Mbi 180 të vdekur nga kolera në Jemen

Kolera ka vrarë 184 njerëz në Jemen që nga muaji i kaluar, tha Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq.

Autoritetet kanë shpallur gjendje të jashtëzakonshme në kryeqytetin Sana dhe kanë bërë thirrje për ndihmë ndërkombëtare.

Sana kontrollohet nga lëvizja e armatosur Huthi, e cila lufton forcat qeveritare.

Mbi 10,000 njerëz janë vrarë dhe miliona të tjerë janë zhvendosur nga lufta dyvjeçare në Jemen, e cila po ashtu ka shkatërruar infrastrukturën e vendit.

Kryqi i Kuq tha se janë raportuar edhe 11,000 raste të dyshuara të kolerës.