Mbi 3 milionë vdekje si pasojë e COVID-19 në gjithë botën

Mbi 3 milionë vdekje si pasojë e COVID-19 në gjithë botën

Numri global i të vdekurve për shkak të COVID-19 tani ka kaluar tre milion, sipas Universitetit Johns Hopkins.

Vendet në Bashkimin Evropian dhe Zonën Ekonomike llogariten për të paktën 645,412 vdekje, sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).

SH.B.A. është vendi me numrin më të lartë të vdekjeve të raportuara për shkak të COVID-19 me më shumë se gjysmë milioni. Vendi ndiqet nga Brazili, Meksika dhe India.

Mbretëria e Bashkuar, Italia dhe Franca kanë regjistruar të gjitha më shumë se 100,000 vdekje për shkak të virusit.

Por numri i të vdekurve ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë sesa numri i zyrtarëve për shkak të problemeve të testimit të hershëm dhe raportimit të ulët në fillim të krizës. Virusi u shfaq për herë të parë në dhjetor 2019. /Insajderi.com