Mbreti suedez thotë se strategjia e tyre kombëtare ndaj Coovid ‘ka dështuar’

Mbreti suedez thotë se strategjia e tyre kombëtare ndaj Coovid ‘ka dështuar’

Mbreti i Suedisë Carl XVI Gustaf e ka përshkruar vitin 2020 si një vit “të tmerrshëm” dhe thotë se strategjia kombëtare ndaj Covi ka dështuar.

Ai i bëri vërejtjet si pjesë e një programi vjetor televiziv që rishikon vitin me familjen mbretërore.

Suedia është kritikuar për qasjen e saj joortodokse për të trajtuar pandeminë, duke u mbështetur më shumë në udhëzime dhe duke mos imponuar një bllokim të plotë.

Vendi ka parë gati 350,000 raste dhe më shumë se 7,800 vdekje.

Mendoj se kemi dështuar. Ne kemi një numër të madh të cilët kanë vdekur dhe kjo është e tmerrshme “, thotë mbreti në program.

“Njerëzit e Suedisë kanë vuajtur jashtëzakonisht në kushte të vështira. Më vjen keq kur mendoj të gjithë njerëzit që nuk kanë qenë në gjendje t’i thonë lamtumirë anëtarëve të tyre të vdekur të familjes. Unë mendoj se është një përvojë e vështirë dhe traumatike të mos jesh në gjendje të thuash një mirupafshim te fundit “./Insajderi.com

BBC News