Me rihapjen e bordeleve në Amsterdam vendosen rregulla të reja

Me rihapjen e bordeleve në Amsterdam vendosen rregulla të reja

Bordelet në Amsterdam kanë rihapur dyert e tyre përpara afatit të caktuar – por klientët janë të ndaluar të puthin punëtorët e seksit të ndërgjegjshëm për shëndetin, shkruan The Sun, transmeton Insajderi.

Sidoqoftë, ndërsa shkalla e infeksionit ra – vendi ka pësuar rreth 6.000 vdekje – autoritetet lëvizën datën e rihapjes nga shtatori në 1 korrik.

Por ky nuk është biznes si zakonisht. Fotografitë tregojnë anëtarët e stafit në bordelet e Amsterdamit që pastrojnë çdo pëllëmbë të foleve të dashurisë.

Staff in Amsterdam scrub down the brothels following the Covid-19 lockdown

Klientët gjithashtu do të kontrollohen për simptomat Covid-19 dhe gjithashtu janë të ndaluar nga kontakti ballë për ballë që do të thotë të mos puthësh.

Felicia Anna, kryetare e sindikatës së Red Light United, mirëpriti masën për të rihapur bordellot pas mbylljes së virusit të shkatërruar financiarisht.

Ajo tha për Guardian: “Gjatë bllokimit, shumë punonjës seksi u futën në telashe financiare, kështu që ne jemi shumë të lumtur që përfundimisht mund të fillojmë përsëri punën tonë”.

Ndërsa për masat paraprake, punonjësit e seksit të qytetit janë mësuar me udhëzimet qeveritare në lidhje me shëndetin.

Një punëtore anonime tha: “Tashmë kemi trajtuar sëmundje shumë më të mëdha se coronavirus-i” që supozohet se u referohen viruseve të transmetuara seksualisht, siç janë HIV/AIDS. /Injsaderi.com