Mënyra se si presidenti Trump e ka ndryshuar botën

Mënyra se si presidenti Trump e ka ndryshuar botën

Presidenti i Shteteve të Bashkuara nuk është vetëm udhëheqësi i vendit të tij, ai është ndoshta personi më i fuqishëm në Tokë. Ajo që bën ai ndryshon jetën për të gjithë ne. Donald Trump nuk është përjashtim. Atëherë, si e ka ndryshuar botën saktësisht zoti Trump?

Presidenti Trump ka deklaruar në mënyrë të përsëritur SHBA “vendi më i madh në botë”. Por, sipas një sondazhi të kohëve të fundit me 13 kombe nga Qendra Kërkimore Peë, ai nuk ka bërë shumë për imazhin e saj jashtë shtetit.

Në shumë vende evropiane, përqindja e publikut me një pamje pozitive të Amerikës është në nivelin më të ulët për gati 20 vjet. Në Angli, 41% kishin një mendim të favorshëm, ndërsa në Francë ishte 31%, më e ulta që nga viti 2003, dhe në Gjermani vetëm 26%.

Përgjigja e Amerikës ndaj pandemisë së koronavirusit ishte një faktor kryesor – vetëm 15% e të anketuarve menduan se SHBA e kishin trajtuar mirë virusin, sipas shifrave nga korriku dhe gushti.

Ëhtë e vështirë të përcaktohet ajo që Presidenti Trump beson në lidhje me ndryshimin e klimës, pasi ai e ka quajtur atë gjithçka, nga “një mashtrim i shtrenjtë”, te një “temë serioze” që është “shumë e rëndësishme për mua”. Ajo që është e qartë është se gjashtë muaj në punë, ai i tronditi shkencëtarët duke njoftuar tërheqjen e Amerikës nga marrëveshja e klimës së Parisit, e cila angazhoi gati 200 vende për të mbajtur temperaturën globale rritet shumë nën 2C.

SHBA është emetuesi i dytë më i madh i gazrave ‘greenhouse’ pas Kinës dhe studiuesit kanë paralajmëruar që nëse Z. Trump rizgjedhet, mund të bëhet e pamundur të mbahet nën kontroll ngrohja globale./Insajderi.com

Burimi: BBC News