Mercedes-Benz gjobitet me 1.5 miliardë dollarë

Mercedes-Benz gjobitet me 1.5 miliardë dollarë

Prodhuesi i automjeteve Daimler AG dhe filiali Mercedes-Benz USA kanë rënë dakord t’i paguajnë 1.5 miliardë dollarë qeverisë amerikane dhe rregullatorëve të shtetit të Kalifornisë për të zgjidhur pretendimet që ata kanë mashtruar në testet e emetimeve, thanë zyrtarët të hënën, shkruan CBS Neës, transmeton Insajderi.

Departamenti i Drejtësisë i SHBA.-së, Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit dhe zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Kalifornisë thanë se Daimler shkeli ligjet mjedisore duke përdorur të ashtuquajturin “softuer të pajisjes së humbjes” për të shmangur testimin e emetimeve. Duke vepruar kështu, kompanitë shitën afërsisht 250,000 makina dhe furgona midis 2009 dhe 2016 me motorë dizel që nuk i plotësonin standardet shtetërore dhe federale.

Marrëveshja, e cila përfshin dënime civile dhe ende pret miratimin e gjykatës në Uashington, do t’i kërkojë Daimler të rregullojë automjetet e shitura tashmë. /Insajderi.com