Miliarderi Warren Buffet më në fund ka ndërruar telefonin 20 dollarësh për një iPhone

Miliarderi Warren Buffet më në fund ka ndërruar telefonin 20 dollarësh për një iPhone

Investitori miliarder Warren Buffett i ka recituar lavdërimet ndaj Apple, por ai kurrë nuk ka qenë një tifoz i telefonave të mençur, duke preferuar që në vend të kësaj të përdor një Samsung SCH-U320 prej 20 dollarësh, i cili si shaka iu dha atij nga Alexander Graham-Bell.

Tani, megjithatë, ai është modernizuar përfundimisht në një iPhone 11.

“Telefoni im i vjetër është zhdukur përgjithmonë,” tha Buffett për CNBC.

Me një vlerë neto prej 89.5 miliardë dollarësh, nuk është se ai nuk mund të përballonte modelin më të shtrenjtë, por 89-vjeçari nuk e bleu vetë iPhone-in.

Ai ka marrë disa prej tyre si dhurata, edhe nga CEO i Apple, Tim Cook.

Apple është biznesi i tretë më i madh i Berkshire Hathaway, dhe Buffett e ka lavdëruar atë si “ndoshta biznesin më të mirë që njoh në botë”.

Ai zotëron rreth 5.5 përqind të kompanisë, e cila barazohet me më shumë se 245 milionë aksione, ose pothuajse 72 miliardë dollarë.