Ministri anglez mbron refuzimin për të zgjatur ditët e pushimit

Ministri anglez mbron refuzimin për të zgjatur ditët e pushimit

Vendimi i qeverisë për të mos zgjatur vaktet shkollore falas për fëmijët në Angli në pushimet gjysmë-termi është mbrojtur nga një ministër i kabinetit.

Brandon Lewis vlerësoi futbollistin Marcus Rashford për fushatën e tij “fenomenale”, por këmbënguli se ofrimi i ndihmës përmes këshillave ishte “mënyra e duhur për ta bërë atë”.

Disa deputetë kundërshtuan masën dhe Laburistët duan një votim të ri, duke thënë: “Nuk është vonë për të bërë gjënë e duhur.”

Ndërkohë, më shumë se 2,000 mjekë pediatër kanë nënshkruar një letër që thotë se Anglia duhet të ndjekë Skocinë, Uellsin dhe Irlandën e Veriut në sigurimin e kuponëve për vaktet ushqimore gjatë pushimeve./Insajderi.com

Burimi: BBC News