Momenti kur ushtari i Koresë së Veriut shpëtohet nga ushtarët e Koresë së Jugut

Momenti kur ushtari i Koresë së Veriut shpëtohet nga ushtarët e Koresë së Jugut

Pamje të jashtëzakonshme të dëbimit të ushtarit të fundit të Koresë së Veriut përtej kufirit në Jug.

Më 13 nëntor një ushtar i Koresë së Veriut u dërgua deri në kufirin brenda Zonës së Përbashkët të Sigurisë (JSA) dhe më pas në anën tjetër u përplas me një breshër me plumbash.

JSA është i vetmi vend në zonën e demilitarizuar (DMZ) prej 250 km (155 milje) ku ushtarët nga të dyja anët përballen me njëri-tjetrin. E vendosur në fshatin Panmunjom, është një atraksion popullor turistik për jug-koreanët.

N Korea soldier defects

The dramatic moment a North Korean soldier made a break for freedom. bbc.in/2hLFUcj

Posted by BBC News on Wednesday, 22 November 2017