Myslimanët e Mbretërisë së Bashkuar ankohen në Kombet e Bashkuara për politikën e kremimit në Shri Lanka

Myslimanët e Mbretërisë së Bashkuar ankohen në Kombet e Bashkuara për politikën e kremimit në Shri Lanka

Familjet myslimane në Mbretërinë e Bashkuar të dashurit e të cilëve janë djegur në Shri Lanka kanë paraqitur një ankesë në Kombet e Bashkuara, duke e quajtur politikën e diskutueshme të vendit të Azisë Jugore “të padrejtë dhe diskriminuese” dhe duke kërkuar pezullimin e saj të menjëhershëm, transmeton Insajderi.

Shri Lanka me shumicë budiste e bëri djegien e trupave të detyrueshme marsin e kaluar për njerëzit që vdesin ose dyshohet të kenë vdekur, me Coronavirus, raporton Al Jazeera.

Ky veprim i ka mërzitur thellë myslimanët, sepse sipas Islamit, të vdekurit duhet të varrosen.

Të krishterët varrosin të vdekurit e tyre gjithashtu, dhe disa në Shri Lanka janë lënduar gjithashtu nga lëvizja, e cila erdhi pavarësisht nga udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) që lejojnë varrosjet për njerëzit që vdesin nga COVID-19.

Ankesa e Mbretërisë së Bashkuar u paraqit në Këshillin e të Drejtave të Njeriut të Kombeve të Bashkuara (UNHRC) të premten nga Këshilli Mysliman i Britanisë së Madhe (MCB) në partneritet me firmën ligjore me bazë në Mbretërinë e Bashkuar Bindmans në emër të familjeve.

Zara Mohammed, sekretari i përgjithshëm i MCB, përshkroi politikën e kremimit të vendit si “të pashembullt”. /Insajderi.com