Nasa është duke kërkuar për kompani private që do të mbledhin pluhur nga hëna dhe do ta sjellin në Tokë

Nasa është duke kërkuar për kompani private që do të mbledhin pluhur nga hëna dhe do ta sjellin në Tokë

Nasa ka lajmëruar që është duke kërkuar për kompani private të shkojnë në hënë dhe të mbledhin pluhur dhe nga sipërfaqja dhe të i kthejnë prapë në Tokë.

Agjencia amerikane e hapësirës do të blejë këto mostra në sasi prej 50 deri 500 për mes 15, 000 and 25,000 dollarë, shkruan Guardian, raporton Insajderi.

Administrata e Nasa lajmëroi të martën që materiali nga këto mbledhje do të bëhet pjesë e zhvillimit të teknologjisë që do të ndihmojë astronautët të gjurmojnë më shumë për misionet e ardhshme në hanë apo diku tjetër.

Koleksioni është pjesë e eksplorimit lunar të Nasa’s Artesmis, e cila u themelua vitin e kaluar për astronautët e SHBA.

Agjensia ka indikuar që misionet e ardhshme do të jenë në Mars.

“Ne do të përdorim ato që do të mësojmë për dhe rreth hënës, për të ndërmarrë misionin e ardhshëm në Mars”, ka shkruar Bridenstine./Insajderi.com