NASA është duke përcjellur një asteroid më të madh se London Bridge

NASA është duke përcjellur një asteroid më të madh se London Bridge

Një asteroid më i madh se London Bridge do të sillet rreth Tokës javën e ardhshme.

Nasa është duke përcjellur asteroidin e quajtur 2014 QJ33 që pritet në fluturojë afër Tokës që do të kalojë me datën 17 shtator.

Guri gjigand i hapësirës predikohet të jetë i madh 48metra ne 110 metra i gjerë.

Ky asteroid është quajtur Near Earth Object (NEO) që është term për të përshkruar “kometat dhe asteroidët që janë afruar nga planetet e afërta dhe forcat e tyre grativale që ju lejon atyre të i afrohen fqinjësisë së Tokës.”

Asteroidi 2014 QJ33 pritet të kalojë afër Tokës në distancën e sigurtë prej 1,592,819 milje larg./Insajderi.com