NASA po paguan një dollarë kompaninë e cila mbledh gurë nga hëna

NASA po paguan një dollarë kompaninë e cila mbledh gurë nga hëna

Nasa po paguan një kompani 1 dollarë për të mbledhur gurë nga hëna pasi ajo u pranua si ofertues fitues.

Të enjten Lunar Outpost-it iu dha një kontratë për të mbledhur mostra për agjencinë hapësinore amerikane.

Është një nga katër kontratat e dhëna nga Nasa nën programin e saj të mbledhjes së burimeve hënore me kosto të ulët.

Ofertuesit e tjerë fitues ishin Masten Space Systems me bazë në Kaliforni dhe ispace me bazë në Tokio, së bashku me filialin e saj evropian.

Nasa do të paguajë kompanitë për koleksionet individuale të regolitit hënor, ose tokës së hënës, midis 50g dhe 500g në peshë.

“Kompanitë do të mbledhin mostrat dhe më pas do të na japin prova vizuale dhe të dhëna të tjera që janë mbledhur,” tha një zëdhënës i Nasa./Insajderi.com

BBC News