Ndjekje në Adriatik, në barkë gjenden 1,7 tonë drogë

Ndjekje në Adriatik, në barkë gjenden 1,7 tonë drogë

Të premten,  më 21 shtator, policia kroate i ka lajmëruar autoritetet italiane se një gomonë e dyshimtë po shkon kah brigjet e Italisë, gjegjësisht kah qyteti Peskara.

Një helikopter dhe një anije e “Guarda di Finanza” të cilët merrnin pjesë në operacionin “Themis”, menjëherë janë dërguar në vendin e ngjarjes në mënyrë që ta ndalin barkën për të cilën ka pasur dyshim se me të kontrabandohet droga.

Pas ndjekjes, anija e “Guarda di Finanza” e ka ndalur barkën në të cilën janë gjetur 1,7 tonë drogë të mbështjellë me qese të plastikës.

Autoritetet italiane kanë arrestuar dy persona për të cilët dyshohet se kanë kontrabanduar drogë./Insajderi.com.

Italy and Frontex team up for a high speed drug bust

On Friday evening, the Italian authorities received a tip from Croatia that a rubber speedboat was heading towards the Italian coast near the city of Pescara. Guardia di Finanza helicopter and boat (both taking part in the Frontex Operation Themis) were soon on their way to intercept the suspected drug smugglers. After giving chase, the Italian boat intercepted the speedboat carrying 1.7 tonnes of drugs wrapped in clear plastic packages. The authorities arrested two suspected drug smugglers.

Posted by Frontex, the European Border and Coast Guard Agency on Monday, 17 September 2018