Në ​Shqipëri bizneset paguajnë vetëm 15% të tatimit mbi fitimin

Në ​Shqipëri bizneset paguajnë vetëm 15% të tatimit mbi fitimin

Jo vetëm e bukur dhe e zhvilluar, Shqipëria është gjithashtu parajsa e re fiskale, shkruan gazeta italiane, “Il Libero Quotidiano”.

“Këtu sipërmarrësit mund të investojnë pa u mbingarkuar nga taksat dhe burokracia”, shpjegon Edi Rama, kryeministri i Shqipërisë, për gazetën e përditshme italiane “Giorno”.

“Çdo gjë që Italia ëndërroi të kishte në kohën e Berluskonit tani mund ta gjejë në Shqipëri. Ata që investojnë tek ne në turizëm me pesë yje do të kenë dhjetë vjet pa taksa dhe TVSH 6 %. Nga këndvështrimi ne jemi praktikisht një parajsë tokësore ”, shprehet Rama.

Regjimi tatimor nuk bën asnjë dallim midis investitorëve shqiptarë apo të huaj. Bizneset duhet të paguajnë vetëm 15% të taksës mbi fitimet dhe njerëzit nga 0 deri në 23%, ndërsa paga mesatare është rreth 250 euro. Një shifër që shkon krah për krah me koston e jetës.