Në Britani të Madhe po shqyrtohen seriozisht masat e rrepta anti-COVID

Në Britani të Madhe po shqyrtohen seriozisht masat e rrepta anti-COVID

Rajoni i qytetit të Liverpoolit në Britaninë e Madhe pritet të përballet me kufizimet më të rrepta nën një sistem të ri “tre nivele”, i cili do të klasifikojë rajonet si në një nivel alarmi “të mesëm”, “të lartë” ose “shumë të lartë”.

Por Steve Rotheram, kryetari i bashkisë së rajonit të qytetit, tha se “asnjë marrëveshje nuk është rënë dakord”.

Bisedimet midis udhëheqësve lokalë gjetkë në Angli dhe qeverisë në Westminster vazhdojnë, raporton BBC, trasmeton Insajderi.

Liverpool regjistroi 600 raste për 100,000 njerëz në javën që përfundon me 6 tetor. Mesatarja për Anglinë ishte 74.

Rajoni i Liverpool City përfshin distriktet e autoriteteve lokale të Halton, Knowsley, Sefton, St Helens dhe Wirral, si dhe Liverpool.

Më shumë qartësi mbi kufizimet pritet më vonë, me ulje të reja që do të rishikohen pas një muaji.

Kryeministri britanik, Boris Johnson, do të kryesojë një takim të komitetit të emergjencës Cobra “për të përcaktuar ndërhyrjet përfundimtare”. /Insajderi.com