Në Gjermani mund të ketë kufizime për personat e pavaksinuar

Në Gjermani mund të ketë kufizime për personat e pavaksinuar

Shefi i stafit të kancelares gjermane Angela Merkel ka paralajmëruar se kufizimet për njerëzit e pavaksinuar mund të jenë të nevojshme nëse numrat e çështjeve arrijnë lartësi të reja në muajt e ardhshëm.

Por Helge Braun tha në një intervistë për gazetën Bild am Sonntag se ai nuk pret një bllokim tjetër të lidhur me Coronavirusit në Gjermani.

Braun tha se njerëzit e pavaksinuar mund të ndalohen të hyjnë në vende si restorante, kinema dhe stadiume “sepse rreziku i mbetur është shumë i lartë”.

Ai theksoi se vaksinimi është i rëndësishëm për të mbrojtur kundër sëmundjeve të rënda dhe sepse “njerëzit e vaksinuar patjetër do të kenë më shumë liri sesa njerëzit e pavaksinuar”.

Braun deklaroi poashtu se politika të tilla do të ishin të ligjshme sepse “shteti ka përgjegjësinë të mbrojë shëndetin e qytetarëve të tij”. /Insajderi.com