“Në gjueti për El Chapon”

“Në gjueti për El Chapon”

Për Joaquin “El Chapo” Guzmanin, përpjekjet për t’i shpëtuar arrestimit do të shkonin huq për shkak se ishin përdorur metodat për të cilat ai vetë njihej si mendjemprehtë. Shtatëmbëdhjetë marinsa amerikanë mezi e kapën në rançin e tij në afërsi.

Gjashtë muaj më vonë, ai do të poshtëronte autoritetet meksikane duke ikur prej burgut më të sigurt të Meksikës, që ishte edhe arratisja e dytë e tij në dy dekada, transmeton “Koha Ditore”. Kësaj here, ai nuk do t’u rrëshqiste nga duart autoriteteve të sigurisë, megjithëse ata që ia kishin vënë prangat kishin treguar se sa i tërbuar ishte në ato momente.

“Do të vdisni”

“Do të vdisni”, u ishte kërcënuar ai policëve disa orë pas kapjes në Los Mochis, në veriperëndim të Meksikës së tetë janarit 2016.

Kanë kaluar tre vjet dhe Guzman po përballet me dënim me vdekje pasi është shpallur fajtor për trafikim ndërkombëtar të drogës në një proces gjyqësor prej tre muajsh që ekspozoi perandorinë e tij kriminale.

“Asnjëherë nuk do të shohim njerëz të sojit të tillë”, ka deklaruar Douglas Century, autor i librit “Në gjueti për El Chapon”.