Në kujtim të Fukushimës: 10 vjet pas shkatërrimit

Në kujtim të Fukushimës: 10 vjet pas shkatërrimit

Një dekadë më parë, fotografi i NPR David Gilkey dokumentoi pasojat e shkatërrimit të shkaktuar nga tërmeti dhe cunami i 11 marsit të vitit 2011. Tërmeti shkaktoi një shpërthim në Uzinën Bërthamore Fukushima Daiichi që shkatërroi rajonin.

Në një përpjekje për të kapur atë që ndodhi, Gilkey tha, “është me të vërtetë e vështirë të vendosësh ndonjë nga këto në një perspektivë që dikush do ta kuptonte në shtëpi. Ky qytet ishte… zhdukur.”

Ai po i referohej shkatërrimit në Rikuzentakata në Prefekturën Iwate.

Në 10 vjetorin e kësaj katastrofe, ju mund të shikoni disa nga fotografitë e Gilkey. /Insajderi.com