Në përpjeke për ta çaktivizuar shpërthen bomba e Luftës së Dytë Botërore

Në përpjeke për ta çaktivizuar shpërthen bomba e Luftës së Dytë Botërore

Një e ashtuquajtur “bombë tërmeti” nga Lufta e Dytë Botërore shpërtheu pas 75 vjetësh të martën pas një operacioni të dështuar nënujor në Poloni për ta çaktivizuar atë, njofton Insajderi.

Video tregon bombën 5.4 ton që shpërthen në një pendë të lartë uji dhe avulli nën Kanalin Piast, një kanal kyç në Detin Baltik për anijet luftarake të Gjermanisë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Bomba përfshinte përafërsisht 2.4 ton material shpërthyes, duke e bërë atë më të madhen e këtij lloji të lënë ndonjëherë në Poloni, sipas Flotiljes së 8-të të Mbrojtjes Bregdetare të marinës polake.

Afërsisht 750 njerëz u evakuuan nga qyteti afër Swinoujscie përpara operacionit të asgjësimit të bombës të martën. Zyrtarët i kishin dhënë operacionit një shans suksesi prej 50 për qind, kështu që shpërthimi nuk ishte një befasi. /Insajderi.com

Burimi: BBC, Global News