Në Tanzani nuk lejohet që nënat e reja të shkollohen

Në Tanzani nuk lejohet që nënat e reja të shkollohen

Presidenti i Tanzanisë John Magufuli duket se ka shkaktuar një ‘tërmet’ të vërtetë në rrjetet sociale pasi deklaroi se nxënëset që mbeten shtatzënë nuk duhet të lejohen të kthehen në shkollë.

“Pasi mbetesh shtatzënë, ke marr fund”, paralajmëroi presidenti nxënësit në një miting të hënën

Një ligj i miratuar në vitin 2002 lejon dëbimin e nxënësve shtatzënë, raporton “BBC”.

Ligji thotë se vajzat mund të përjashtohen nga shkolla për “vepra penale kundër moralit” dhe “martesës”.

Deklarata erdhi pasi një nxënëse i kërkoi lejë mësuesit të matematikës të dilte dhe të ushqente me gji fëmijën.

Një peticion i ngritur në internet thotë se mbështetja e presidentit për ligjin e dëbimit që bën që shumë vajza të  diskriminohen.